Alle trampolinespringers TSV Hoogezand veroveren eremetaal op eerste plaatsingswedstrijd

Afgelopen zaterdag deden drie springers van TSV Hoogezand mee aan de eerste van vijf plaatsingswedstrijden voor het NK trampolinespringen dat in juni 2019 zal plaatsvinden. De wedstrijd was tevens één van twee kwalificatiemomenten voor het NK voor clubteams dat in december wordt gehouden. Anouk Dreijer, Manon Vonk en Daniël Blik deden bijzonder goede zaken voor hun teamkwalificatie en hun individuele plaatsing; ze kwamen alle drie met een medaille terug uit Alkmaar.

Daniël Blik doet mee in de klasse Junior/Senior Heren in de tweede divisie. Na een stabiele voorronde stond hij derde. Daniël heeft een beduidend moeilijkere oefening dan zijn concurrenten, maar die weten hem in netheid nog voor te blijven. In de finale sprong Daniël wederom een knappe oefening, en wist zijn positie daarmee te handhaven. Voor een eerste wedstrijd een resultaat om trots op te zijn.

Ook Manon Vonk en Anouk Dreijer kunnen tevreden terugkijken op hun eerste wedstrijd na de zomer. Anouk en Manon begonnen samen aan de leiding aan hun finale bij de senior dames tweede divisie. Anouk wist ook in de finale alle concurrenten van zich af te houden, Manon moest door eens iets mindere oefening één tegenstander laten passeren. Een overwinning en een derde plaats; veel beter hadden de dames het seizoen niet kunnen beginnen!

Ook als team deden Anouk Manon en Daniël het goed. Ook al waren ze maar met drie springers; omdat ze het alle drie zo goed deden leverde dat een prachtige tweede plaats op. Bij de volgende en tevens laatste plaatsingswedstrijd, gehouden 29 oktober in Heerenveen, zal het team zich gesterkt zien door Aniek Doorten. Die wetenschap, en de resultaten van afgelopen zaterdag, geven het team een goed uitzicht op het NK voor clubteams.