Verslag 1e districtwedstrijd derde en vierde divisie

Afgelopen zaterdag mochten 22 springers van TSV Hoogezand voor het eerst dit seizoen in wedstrijdverband in actie komen op de trampoline. In hun eigen trainingshal konden ze samen met in totaal bijna honderd trampolinespringers uit de regio een eerste stap zetten voor kwalificatie voor de individuele Nederlandse kampioenschappen (juni 2019) en het NK voor clubteams (8 december a.s.).

Prijzen derde divisie

In de derde divisie kon TSV aardig wat medailles veilig stellen. De jonge Tom Mulder boekte een prachtige overwinning in de klasse Instap gemengd. Ook Brian Harms ging met het hoogste eremetaal naar huis, bij de Jeugd Jongens was hij ruimschoots de sterkste, en haalden Niels Bodde (4e), Aiden van der Linden (6e) en Tyrell van Oosten (8e) het podium niet. Marée-Joanne Tauran zag met haar keurige vierde plaats bij de Jeugd 1 Meisjes de medailles helaas aan zich voorbij gaan.

Dat was anders bij Jeugd 2 Meisjes. Het bleek een spannende strijd tussen Cato Hindriks, Nienke van der Velde, Nadien Gremmer, Myrialie Landkroon, Marcha Harms en Julia Eggermont. Nadien begon als vierde aan de finale, maar streefde iedereen voorbij en ging er met het goud vandoor. Ze werd op het podium vergezeld door Myrialie en Julia (resp. tweede en derde). Marcha (4e), Nienke (5e) en Cato (7e) hadden wat dat betreft het nakijken.

Eva Scholten maakte het prijzenfeest voor TSV compleet. Op ruime afstand van de concurrentie veroverde zij de dagzege in de klasse Pupil meisjes. Janniek Gremmer kan met haar bronze medaille in dezelfde klasse ook terugkijken op een succesvolle dag. Melinde Ramaker eindigde in die klasse met haar negende plaats in de middenmoot.

Bij de Junior meisjes deden Diede Halsema (5e), Aniek van der Laan (6e) en Eva vander Velde (7e) goede zaken voor NK kwalificatie. Romee Vonk zal de volgende wedstrijden hoger moeten eindigen dan de elfde plaats van afgelopen zaterdag wil ze nog kans maken op individuele plaatsing. Dat geldt ook voor Jeanique Hoeve bij de Senior Dames; haar achtste plaats zal niet voldoende zijn om deelname aan het NK af te dwingen. Haar leeftijds- en teamgenoten Mellissa Werkman en Jet Hindriks deden het met de respectievelijk vierde en vijfde plaats in de voorronde beter.

Vierde divisie

Twee dames van TSV doen mee in de vierde divisie; Dana Konning en Alissa Lohues proberen zich bij de Senior Dames te plaatsen voor het NK. Met een derde (Alissa) en vierde (Dana) plaats in de voorronde ging dat zeker niet onverdienstelijk. Tijdens de dagfinale bleek Dana de sterkere van de twee, en streefde ze Alissa met een minimale marge voorbij en kaapte de bronzen medaille voor Alissa’s neus weg.

Teamresultaat

Uit de individuele voorrondes is een teamresultaat opgemaakt. Drie teams van TSV eindigden hoog in het klassement van de derde divisie. Het team Cato, Marcha, Julia en Myrialie werd derde, op een paar punten gevolgd door het team met Brian, Niels, Nienke en Nadien. Op de vijfde plaats was het team met Diede, Aniek, Eva en Romee terug te vinden. De andere teams eindigden op de tiende plaats en lager, en zullen dus tijdens de eerstvolgende wedstrijd van 17 november een tandje bij moeten schakelen om zich nog te kunnen plaatsen voor het NK dat zal plaatsvinden op 8 december.