TSV Hoogezand begint het seizoen met individuele en team podiumplaatsen

In Heerenveen werd afgelopen zaterdag het wedstrijdseizoen geopend met de eerste van twee plaatsingswedstrijden eerste en tweede divisie. Namens TSV Hoogezand verschenen vijf springers op de trampoline, om zich als team zowel als individueel met de concurrentie te meten.

Brian Harms (12) kwam voor het eerst uit in de tweede divisie, nadat hij afgelopen jaar nog Nederlands Kampioen was in de derde divisie. Brian laat zien de stijgende lijn door te zetten, want ook in deze divisie wist hij de concurrentie achter zich te houden. Een betere start van het seizoen dan een eerste plaats is natuurlijk niet denkbaar!

Ook Jet Hindriks (16) sprong voor het eerst in de tweede divisie. Haar debuut op dit nivo bewees dat ze een goede keuze heeft gemaakt; ze eindigde met twee keurige oefeningen keurig midden in het deelnemersveld en werd negende in de senior dames klasse. Ze werd wel voorbijgestreefd door Manon Vonk (18). Manon begon na een redelijk voorronde als vierde aan de finale, maar wist zich tijdens die finale nog te verbeteren. Door nog netter te springen werd ze knap tweede.

Daniël Blik (19) kon ook met eremetaal naar Groningen terugkeren. Daniël sprong zijn oefeningen beheerst en netjes uit, en kan trots en tevreden zijn met zijn tweede plaats bij de senior heren. Aniek Doorten (15) kon niet deelde niet mee in de medaille oogst voor TSV Hoogezand. In een sterk deelnemersveld in de klasse junior meisjes bleef ze iets meer dan een halve punt verwijderd van het podium. Desalniettemin is haar vijfde plaats een goede prestatie.

Als team deden de springers uit Hoogezand het navenant goed; hun gezamenlijke scores leidden tot een prachtige tweede plaats, op overbrugbare afstand met de leider van het klassement. Deze prestatie geeft een goede uitgangspositie voor het NK voor teams, dat op 18 januari in Oss zal plaatsvinden. Het team zal dan bij de tweede plaatsingswedstrijd, op 16 november in Heerenveen, wel vormbehoud moeten tonen.