TSV Hoogezand pakt bronzen plak tijdens NK Trampolinespringen

Het 2e Divisie-team van TSV Hoogezand is tijdens het Nederlands Kampioenschap Trampolinespringen in Alkmaar derde geworden. Na een spannende finaleronde kregen Aniek Doorten, Anouk Dreijer, Manon Vonk en Daniel Blik een bronzen medaille omgehangen.

Maar liefst vier teams van TSV Hoogezand hadden zich tijdens de kwalificatiewedstrijden geplaatst voor het NK. Zij togen afgelopen zaterdag in de vroege ochtend naar Alkmaar voor de finalewedstrijden. Het sfeervolle Sportpaleis De Meent stond dit keer decor voor het toernooi, dat voor het eerst in de nieuwe competitieopzet werd gehouden. Hoewel die opzet voor niet-ingewijden nogal ingewikkeld overkomt – de jongste springster in de Derde Divisie was acht, de oudste negentien jaar – en er een buitengewoon sterk deelnemersveld was – in de Eredivisie-finale deed zelfs een heuse wereldkampioene mee – konden de Hoogezandster springers en trainers terugkijken op een geslaagde wedstrijd in de Kaasstad.

Aniek Doorten, Anouk Dreijer, Manon Vonk en Daniel Blik veroverden zelfs een bronzen plak. In de spannende finale van de Tweede Divisie moesten ze alleen de teams van De Springbokken (goud, Soest) en gastvereniging Triffis voor laten gaan. In Poule 1 van de Derde Divisie stonden Niels Bodde, Nadien Gremmer, Nienke van der Velde en Brian Harms tijdens de voorronde lange tijd bovenaan. Uiteindelijk plaatsten zij zich net niet voor de finaleronde, waardoor ze eindigden op de zevende plaats. Best zuur, want hadden zij in Poule 2 gesprongen, waren ze als tweede doorgegaan naar de finale. Het team van Julia Eggermont, Cato Hindriks, Marcha Harms en Myrialie Landkroon eindigde in Poule 1 als negende van de vijftien teams. In Poule 2 werden Diede Halsema, Romee Vonk, Eva van der Velde en Aniek van der Laan achtste, waardoor ook zij zich niet plaatsten voor de finaleronde van het Nederlands Kampioenschap.

Al met al waren er genoeg lichtpuntjes voor de komende kwalificatiewedstrijden, waarin de springers van TSV zich kunnen plaatsen voor het NK individueel en synchroon, dat traditioneel in juni plaatsvindt in Sportpaleis Ahoy te Rotterdam.