Thuis bij TSV

Welkom bij TSV

Ruim 7 jaar geleden heeft de afdeling Trampoline Springen van DFS Hoogezand  de lange samenwerking met deze club verbroken om als zelfstandige verder gegaan !
TSV Trampoline Springen Hoogezand start haar eigen club.

Vliegen als een vogel, springen als een kikker……

Voor kinderen is trampolinespringen een geweldige ervaring, hoe hoger je springt, hoe langer je in de lucht kan zweven en hoe meer salto’s je kunt maken!
Ze zijn in de lucht op een hoogte die normaal niet mogelijk is. Dit lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet. Door de hoogte kun je heel vaak draaien en over de kop gaan. Dat maakt het wel heel spectaculair om naar te kijken en vooral heel gaaf om te doen!

Door hard te oefenen leer je al springend je spieren op een goede manier te gebruiken. Zo krijg je ook steeds beter het gevoel voor evenwicht en ritme. De grootste uitdaging van het trampoline springen is om aan te voelen waar je bent in de lucht. Dit is belangrijk, zodat je na elke sprong weer de volgende sprong kunt maken.

Naast het plezier dat kinderen beleven is het een enorme uitdaging, probeer maar es in de midden te blijven staan zonder te wiebelen. Het vraagt een hoop vaardigheden om de sprongen perfect uit te voeren. Je hebt coördinatie nodig maar ook kracht en lenigheid een ideale sport voor de lichamelijke ontwikkeling.

Trampolinespringen is voor iedereen en eenieder kan het op zijn/haar eigen niveau beoefenen. Binnen een vereniging start men altijd in de recreatieve groepen, hier worden de beginselen van het trampoline springen aangeleerd, die beginselen noemen we basis sprongen. Basis sprongen zijn ontzettend belangrijk want vanuit deze technieken worden de sprongen steeds moeilijker. Hoe beter de basissprongen beheerst worden hoe makkelijker de andere sprongen aangeleerd kunnen worden.

Veiligheid

Je kent hem wel de tuintrampoline veel mensen zullen als eerste reactie hebben levensgevaarlijk!

Veel kinderen springen hier onverantwoord op, ze doen sprongen die ze niet beheersen en waar ze zich niet bewust van zijn van de gevaren, maar t wordt pas echt gevaarlijk als er meerdere tegelijk op de trampoline staan. Ze lanceren elkaar en voor je t weet ligt er iemand huilend naast de trampoline.
Bij TSV is dit niet zo, kinderen springen hier op wedstrijdtrampolines onder deskundige leiding. Ze doen sprongen waar ze aan toe zijn en op een verantwoorde manier. Er zijn voldoende veiligheidsmaatregelen en er staan kinderen omheen om te voorkomen dat de springende kinderen ernaast kunnen vallen. Tijdens de lessen is het verboden om met z’n tweeën of meer tegelijk te springen, zodat er niemand gelanceerd kan worden. Kinderen worden hier bewust van de gevaren zonder een angst voor de sport te ontwikkelen.
Perfect dus wanneer er thuis een tuintrampoline in de tuin staat!

Wedstrijdsport

Veel mensen weten dit niet maar binnen het wedstrijd trampolinespringen zijn er 2 disciplines nl; Individueel en Synchroon. Individueel spreekt voor zich, maar bij synchroon spring je tegelijkertijd met een partner, maar wel ieder op z’n eigen trampoline! Toch is het de bedoeling dat je de oefeningen zo timet en uitvoert dat jullie precies tegelijk gaan. Zo zijn er regionale wedstrijden maar ook Nationale en Internationale en sinds 2000 zelfs een Olympische sport.

 

Minimale leeftijd
De trampoline lessen zijn voor bijna alle leeftijden, kinderen mogen beginnen vanaf het moment dat ze 5 jaar zijn en kunnen doorgaan zolang ze willen. Dus ook u kan trampolinespringen!

Voor vragen m.b.t. volwassene en trampolinespringen kunt u terecht bij de docent!

Interesse?     

Kijk in het rooster van de trainingen wanneer u terecht kan en meld u aan!