Brian Harms tweede op internationale Ostseepokal

In het Pinksterweekeinde verzamelden zich in Sörup, bijna het noordelijkste plaatsje in Duitsland, honderden trampolinespringers om mee te doen aan de 28e internationale Ostseepokal. TSV Hoogezand was aanwezig met een delegatie van 10 springers.

Brian Harms, (12 jaar, Veendam), begon de wedstrijd in de jongste jongensklasse heel aardig. Brian sprong niet zijn moeilijkste oefening, maar zijn hoge en nette sprongen werden door de jury wel hoog gewaardeerd: hij mocht als vijfde geplaatst naar de finale. In die finale wist Brian boven zichzelf en nog eens 2 concurenten uit te stijgen. Een oefening hoger, netter en stabieler nog dan in de voorronde bleek voor slechts één tegenstander te verbeteren. Met terechte trots kon Brian daarom op de tweede plaats het podium bestijgen en een prachtige beker in ontvangst nemen.

De andere deelnemers uit Hoogezand en omstreken verschenen ook allemaal goed voorbereid en vol gretigheid op de trampoline. Ondanks hun uiterste inspanning lukte het geen van hen een finale plaats te bemachtigen. Manon Vonk (17 jaar, Sappemeer) kwam in de categorie jeugd 17/18 jaar met haar 12e plaats nog het dichtst in de buurt.

Ook bij het synchroonspringen eindigden de meeste paren van TSV Hoogezand in de middenmoot. Aniek Doorten (15 jaar, Vries) en Jet Hindriks (16 jaar, Foxhol) brachten het er in de categorie jeugd 15-18 jaar het best van af, en moesten met hun elfde plaats accepteren dat ze één plaats van de finale verwijderd zijn gebleven.

De springers uit Hoogezand, getraind door Janine Doorenbos, hebben laten zien goed in vorm te zijn en in een sterk internationaal deelnemersveld goed mee te kunnen komen. Over twee weken zullen ze bij het Nederlands Kampioenschap in Ahoy laten zien hoe ze het er tegen hun Nederlandse van af brengen.