Jet Hindriks Nederlands Kampioen Synchroon Trampoline Springen!

ROTTERDAM – De 19-jarige Jet Hindriks uit Foxhol is zondag samen met haar synchroonpartner Marjolein Dijkman Nederlands kampioen trampolinespringen geworden bij het synchroonspringen in de eerste divisie senioren damesklasse. Jet Hindriks is lid van TSV Hoogezand, Marjolein Dijkman springt bij Actief Paterswolde.

De afgelopen maanden hadden Hindriks en Dijkman tijdens de kwalificatiewedstrijden al laten zien dat er serieus rekening gehouden met hen moest worden; elke wedstrijd kwamen ze heel dicht bij het podium. In Ahoy Rotterdam viel afgelopen weekend alles op zijn plaats. Na een prima voorronde moest het duo een derde plaats verdedigen in de finale. In hun laatste oefening wisten de dames boven zichzelf en alle concurrenten uit te stijgen, en wonnen de wedstrijd met ruime afstand van de nummer twee. Al met al een prachtige prestatie voor de studente uit Foxhol.

Zaterdag was de 16-jarige Nienke van der Velde de enige individuele deelnemer van TSV Hoogezand aan het NK. Zij deed een gooi naar de titel in de tweede divisie junior meisjes. Van der Velde sprong in de voorronde twee keurige en stabiele oefeningen. Het lukte haar daarmee niet genoeg concurrenten voorbij te streven voor een finaleplaats, en zodoende eindigde ze op de dertiende plaats.