Nederlandse kampioenschappen

Zaterdag 24 juni 2023

De dag van de waarheid is aangekomen de springers mogen hun kunsten laten zien waar ze hard voor hebben getraind. Melinde Ramaker, Chris Spits, Sandra van der Klei en Gwen Doornbos hebben zich hier voor geplaatst.

Om 08.30 uur mochten Melinde en Sandra van start, inspringen verliep vlekkeloos maar natuurlijk wel een paar technische aanwijzingen waar ze goed om moesten denken. Inspringen voorbij de opmars kwam eraan “opstellen achter de tribune”. Om 09.20 uur mochten de dames synchroon springen als 13e en wel hun verplichte oefening laten zien aan de jury. Met een kleine riskante oefening waarbij bijna de mat werd geraakt hebben ze het zeker goed opgepakt! Ook met hun tweede oefening “keuze” was het niet al te makkelijk, hierbij moest Melinde haar hoogte gaan aanpassen om weer gelijk te komen met Sandra. De finale halen was toch iets te hoog in petto maar wel een verdiende 12e plek met een score van 68.410. En wat een leuke duo zijn jullie toch samen!

Daarna hadden we in blok 2 nog een leuk duo; Gwen en Mayla (Omni gym Assen). Hun mochten om 10.15 uur inspringen, deze 2 meiden zaten goed in hun fel wel af en toe met inspringen een klein foutje maar ook veel goede oefeningen. Hier en daar een kleine tip waar ze goed om moesten denken. Het was zover de opmars en met een smile op hun gezicht liepen ze er vrolijk bij! Hun eerste oefening ging erg goed helaas de 10e sprong van Gwen werd afgekeurd omdat ze op 1 voet landde. Daarna kwam hun keuze oefening eraan, helaas Mayla bij de 10e sprong op de mat met haar salto achterover gehurkt. Niet getreurd ze waren nog heel vrolijk “beide een foutje gemaakt”. Tot onze verbazing kwamen deze meiden in de FINALE! Rennend kwamen ze naar mij toe “juf juf we zijn door!” Als laatste mochten ze door (8e) met een score van 62.960 TROTS! De finale oefening super mooi uitgesprongen en ook nog keurig synchroon maar de jury gaf aan dat er bij 1 springer een sprong op 1 voet was geland “ja dat klopte gaf Mayla aan bij mijn zit halve draai staan”. Als trainster ben ik al ontzettend blij en positief dat ze de finale hebben behaald!

In blok 3 hadden we niemand, even heerlijk een uurtje pauze. Overal in verschillende zalen even rond neuzen. De ene heeft een mooi pakje gescoord en de andere kocht een leuk T-shirt. Maar ondertussen moest er ook wat gegeten worden/ foto’s gemaakt worden.
Daar gaan we weer; Melinde en Chris mochten aan de bak en wel om 14.45 uur inspringen.

Ze gaven aan dat de trampolines ontzettend lekker sprongen, dat ze weinig hoefden te doen om omhoog te komen. Met Chris had ik een doel afgesproken, laten we de 20 sprongen gaan halen (2x 10 sprongen) en volgens mij was dat een strak plan. Tijdens het inspringen gaf ik ze een paar aanwijzingen waar goed om gedacht moest worden en dan was het de bedoeling dit uit te voeren op de wedstrijd. Wat jammer was, was dat sprong Chris tegelijk met Melinde sprong maar gelukkig had ik Sandra als mij assistent DANKJE die dusdanig bij Melinde ging vangen en ik bij Chris. Beide een keurige oefening uitgesprongen! Toen kwam de keuze er aan oftewel hun 2e oefening, bij beide liep die niet zoals gehoopt; bij Melinde op sprong 2 werd de Cody niet ingezet en sprong uiteindelijk haar oefening goed uit met 0.5 score moeilijkheid minder i.p.v. 3.8 een 3.3 (maximale moeilijkheid mag maar 3.5 zijn werd sowieso dus aangepast). Ook Chris had een beetje moeite met sprong 10 de Rudolf iets te laag/ naar voren ingezet “balen” op de mat bij sprong 10 (wel zijn doel behaald 20 sprongen!) De scores/ ranking goed in de gaten houden want Melinde kon nog eens de finale gaan halen en JAAA als 8e (laatste) door naar de finale TOPPER! En Chris werd in de voorronde 10e met een score van 43.500.

In Blok 5 hadden we weer even pauze en daarna kwamen de finales van Blok 3 4 en 5 individueel waar Melinde nog 1x haar oefening moest laten zien en hopelijk wel met de Cody!

Een one-Touch zat er niet in (1x even springen voordat ze echt hun oefening konden laten zien)
Als 6e mocht Melinde gaan shinen. Lichte spanning “als de Cody maar goed gaat”. Ik als trainster geloofde er wel in, daar ging ze een super oefening ongelofelijk en gelukkig werden alle punten in de finale op 0 gezet. Nog 2 springers moesten na haar dat is toch wel spannend als je 1e staat in de finale! Toch ging springer die als 7e moest met 00.300 punten over haar heen dat is bijna niets. Melinde werd gewoon 2e van heel Nederland met een score van 28.100 (Semi Nederlands Kampioen). We waren aan het juichen en sprongen elkaar in de armen iedereen was zo blij voor haar en zelf kon ze het volgens mij niet echt geloven “waterige ogen” hihi.

Om 19.30 uur konden we de zaal verlaten en richting de trein/ de auto’s om de fantastische dag af te sluiten! Ik als trainster ben ontzettend blij en trots op jullie allemaal, ik zie jullie heel gauw weer op training.

— Melissa